Αναδάσωση στο Βάτι 16.11.08

Στις 22 Ιουλίου 2008 η Ρόδος έχασε από την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε από τον Αγ. Ισίδωρο το μεγαλύτερο και ομορφότερο δάσος του νησιού. Η έκταση του υπολογίσθηκε στα 133.000 στρέμματα.

Η ζημιά που προκλήθηκε είναι τεράστια αν υπολογίσει κανείς  την καταστροφή των οικοσυστημάτων που υπήρχαν στη δασική έκταση και την πανίδα που φιλοξενούνταν σ΄αυτή.Θα χρειαστούν  πολλά χρόνια να αποκατασταθεί το δάσος αυτό. Αλλά πρέπει από τώρα να αρχίσουν κάποιες εργασίες. Η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008 οργάνωσε  αναδάσωση στο χωριό  Βάτι.

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος της Ρόδου έλαβε μέρος φυτεύοντας αρκετά δενδρύλια. Όλη οργάνωση ήταν αρκετά καλή όμως τα φυτά ( πευκάκια) ήσαν πολύ μικρά και δεν γνωρίζουμε αν θα έχουν και επιτυχία στο έδαφος. Η Ρόδος έχει ανάγκη από οργανωμένα φυτώρια που θα παράγουν μεγάλες ποσότητες διαφόρων δενδρυλίων  για τις ετήσιες ανάγκες του νησιού μας. Συγχαρήτηρια αξίζουν στον Νομάρχη μας και στο προσωπικό του γραφείου Περιβάλλοντος της Νομαρχίας για την οργάνωση και σε όλους τους συμπολίτες μας που έλαβαν μέρος.

ΤΟ ΔΙΟΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Check Also

«Πρόληψη δασικών πυρκαγιών και αποκατάσταση πυρόπληκτων περιοχών» στις 18 Σεπτεμβρίου 2021

Συνοπτικά τα συμπεράσματα της εσπερίδας Άμεσες ενέργειες για τις καμένες εκτάσεις από την φετινή πυρκαγιά …