Δελτίο Τύπου 10.02.2011 // Εγκαταλειμμένα τεθωρακισμένα οχήματα

Μέλη του Συλλόγου μας εντόπισαν τυχαία παλιά τεθωρακισμένα οχήματα που μένουν εγκαταλειμμένα στην ύπαιθρο προσβάλλοντας το φυσικό τοπίο και δημιουργούν αλγεινή εντύπωση για τον στρατό μας. Θεωρήσαμε σκόπιμο να ενημερώσουμε την Διοίκηση της 95 ΑΔΤΕΑ να επιληφθεί της υπόθεσης.

« Πρόσφατα εντοπίσαμε τυχαία  στην περιοχή Καλαμώνα τεθωρακισμένα παλαιά οχήματα διαφόρων τύπων που έχουν εγκαταλειφθεί στο ύπαιθρο.  Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι ο Ελληνικός Στρατός δεν έχει διαδικασία διαχείρισης των άχρηστων οχημάτων του και ότι έχει επιλέξει την μέθοδο της τυχαίας απόρριψής τους στο ύπαιθρο. Ο Σύλλογός μας μεταξύ άλλων κάνει μεγάλες προσπάθειες για τον περιορισμό των πρόχειρων αυθαίρετων χωματερών και της απόρριψης ογκωδών αντικειμένων και μπάζων στην ύπαιθρο του νησιού.

Η εγκατάλειψη οχημάτων από τις Ένοπλες Δυνάμεις μπορεί να αποτελέσει κακό προηγούμενο και πρόσχημα για  ασυνείδητους πολίτες  που επιμένουν να ρυπαίνουν το περιβάλλον. Ενώ μπορεί να αποτελέσει πηγή  κακεντρεχών σχολίων για τη χώρα από εχθρούς και «φίλους».Παρακαλούμε να ενεργήσετε για την απομάκρυνση των οχημάτων αυτών και όποιων άλλων έχουν απορριφθεί με τον ίδιο τρόπο, καθώς και για την εξεύρεση πάγιου τρόπου διάθεσης αυτού του είδους των «απορριμμάτων». Νομίζουμε ότι η ανακύκλωσή τους  είναι ο προσφορότερος τρόπος τόσο περιβαλλοντικά όσο και οικονομικά. Προς την κατεύθυνση αυτή, έχουμε τη γνώμη, ότι θα ήταν χρήσιμο να συνεργαστείτε με την Τοπική  Αυτοδιοίκηση».

Ρόδος 10/02/2011

Check Also

Για το ελαφι της Ροδου

Η σπουδή και η αποφασιστικότητα της δημοτικής αρχής καλό είναι να ασκείται εκεί που πραγματικά …