Δελτίο Τύπου 16.06.2008 // Ξεσκέπαστα Φορτηγά

Εδώ και πολλά χρόνια ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος της Ρόδου αγωνίζεται ώστε να εφαρμόζεται  η διάταξη του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που απαγορεύει την μεταφορά αδρανών υλικών , μπαζών και σκουπιδιών  με φορτηγά αυτοκίνητα που δεν φροντίζουν να τα σκεπάζουν.Το κακό όμως συνεχίζεται έστω από μία ομάδα λίγων κακών οδηγών.

Μάρτυρες είναι οι χιλιάδες συμπολίτες μας που μας τηλεφωνούν συχνά και διαμαρτύρονται για την κατάσταση αυτή.

Το αποτέλεσμα είναι η ρύπανση  του φυσικού περιβάλλοντος , των οδικών αρτηριών, η ενόχληση άλλων οδηγών με κίνδυνο ακόμη να εμπλακούν και σε κάποιο τροχαίο συμβάν λόγω  της κακής ορατότητας.Και μιλάμε ότι αυτά συμβαίνουν στην Ρόδο στην βιτρίνα της τουριστικής Ελλάδας, το  νησί που θέλει να ανταγωνίζεται επάξια τους  άλλους τουριστικούς τόπους. Και διερωτώμεθα οι αρμόδιοι φορείς δεν έτυχε να δούν ξεσκέπαστα φορτηγά, εάν ναι γιατί τότε δεν αντιδρούν;  Γιατί επιτρέπουν αυτούς τους λίγους κακούς οδηγούς να ρυπαίνουν και να δυσφημούν το νησί μας.

Μεγάλη όμως ευθύνη έχουν επίσης και οι Δήμοι της Ρόδου διότι  και τα δικά τους φορτηγά αυτοκίνητα κυκλοφορούν ξεσκέπαστα..Καλούμε  τους υπεύθυνους των αρμόδιων υπηρεσιών των Δήμων, να δώσουν εντολές για τη σωστή μεταφορά των υλικών αυτών. Οι πολίτες μπορούν να καταγγέλουν τέτοια φαινόμενα στην Τροχαία με τα στοιχεία  των φορτηγών ώστε να σταματήσει  κάποτε η κακή αυτή κατάσταση. Αρκετά έχουμε γίνει  ρεζίλι από τους λίγους αυτούς οδηγούς  στους χιλιάδες ξένους επισκέπτες μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Check Also

Για το ελαφι της Ροδου

Η σπουδή και η αποφασιστικότητα της δημοτικής αρχής καλό είναι να ασκείται εκεί που πραγματικά …