Δράσεις του Συλλόγου 2008-09

  1. Μάιος 2008Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ο Σύλλογος μας δημοσίευση στον τοπικό τύπο  άρθρο με τίτλο « ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Επίσης έγινε καθαρισμός της παραλίας Παραδεισίου με την συνεργασία του Δήμου Πεταλούδων
  2. Από τις 24-26 Οκτωβρίου 2008 εκπρόσωποι του Συλλόγου μας παρακολούθησαν τις εργασίες του Συνεδρίουτου ΠΑΝΔΟΙΚΟ στις Σέρρες με θέμα « Περιβάλλον- Φορείς Διαχείρησις και   Δημόσια Διοίκηση»
  3. Στις 16.11.2008 Ο Σύλλογος μας έλαβε μέρος στην αναδάσωση που έγινε στο Βάτι υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου
  4. Αύγουστος 2008Την αναδάσωση όλων των καμένων εκτάσεων ζητά ο Σύλλογος μας με σωστό προγραμματισμό και συνεχή προσπάθεια από επαγγελματίες εργάτες και εθελοντές πολίτες.
  5. Ιανουάριος 2009Διαμαρτυρία σχετικά με την δημιουργία πάρκινγκ εντός πόλεως και ειδικά στο κέντρο της πόλης.
  6. Από τον Ιανουάριο του 2009 ο Σύλλογος άρχισε την έκδοση του Διμηνιαίου Δελτίου« ΟΙΚΟΝΕΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ» με άρθρα σχετικά με το περιβάλλον.
  7. Μάρτιος 2009Ο Σύλλογος διετύπωσε επιφυλάξεις σχετικά με την κατασκευή του εργοστασίου « θερμικής επεξεργασίας στερεών αποβλήτων» στη Ρόδο.
  8. Μάρτιος 2009 Συμμετοχή του Συλλόγου μας στην αναδάσωση της Αρχαίας Καμείρου
  9. Μάρτιος 2009 Εστάλει επιστολή διαμαρτυρίας προς τους Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Βουλευτές, ΤΕΕ, ΤΕΔΚ, ΕΞΡ, Εργατικό Κέντρο,  για τις εκποιήσεις Δημοσίων παραλιακών εκτάσεων από την ΚΕΔ, καθώς και συλλογή υπογραφών από τους συμπολίτες μας ενάντια στην πώληση.
  10. Μάρτιος 2009 Επιστολή προς την ΔΕΚΡ και ΔΟΠΕ του Δήμου Ροδίων για την κατάσταση που επικρατεί τον χειμώνα και την άνοιξη στιςκεντρικές παραλίες της πόλης μας και μέτρα για την βελτίωση της καθαριότητας των.
  11. Μάιος 2009 Συνεισφορά του Συλλόγου με το ποσό των 50 ευρώ για την αποκατάσταση του σπιτιού του μέλους της « Κίνηση για την σωτηρία της Γκιώνας» κ. Στέφανου Κόλλια μετά τον τρομακρατικό εμπρησμό του.
  12. Μάιος 2009Επιστολή- καταγγελία στον Δήμο Καλλιθέας για την ανέγερση και λειτουργία αναψυκτηρίου σε αυθαίρετο κτίσμα  σε παραλία του Φαληρακίου μετά από καταγγελία Δημοτών μας.
  13. Ιούνιος 2009Συνέντευξη στην εφημερίδα «Ροδιακή» και στη δημοσιαγράφο κα. Ροδούλα Λουλουδάκη για τις θέσεις του Συλλόγου στα κύρια προβλήματα του νησιού μας με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.
  14. Σεπτέμβριος 2009 Ο Σύλλογος γίνεται μέλος του Δικτύου « Αειφόρο Αιγαίο» για     καλύτερη συνεργασία και  ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων του περιβάλλοντος.
  15. Οκτώβριος 2009  Εστάλει επιστολή με τα κύρια προβλήματα της Ρόδου στους νεοεκλεγέντες Βουλευτές της Δωδεκανήσου. Επίσης είχαμε  και συνάντηση για να εκθέσουμε τις θέσεις μας.
  16. Νοέμβριος2009  Συμμετοχή του Συλλόγου μας στο Συνέδριο του ΠΑΝΔΟΙΚΟ που    έγινε στη Λαμία με θέμα « Το Νερό ως Κοινωνικό αγαθό»
  17. Νοέμβριος2009 Επιστολή διαμαρτυρία για την εγκατάσταση υποσταθμού της ΔΕΗ σε κατοικημένη περιοχή στον Αγ. Νικόλαο παλιό εργοστάσιο της ΔΕΗ.
  18. Νοέμβριος 2009 Συνδιοργάνωση με το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου Ημερίδας με θέμα « Κλιματική αλλαγή και ο δύσκολος δρόμος για την Κοπεγχάγη»
  19. Νοέμβριος 2009Συνδιοργάνωση με το ΑΠΜ εκδρομής- επίσκεψης στο πάρκο ανεμογεννητριών στην Αρχίπολη και πεζοπορία σε δάσος της περιοχής.
  20. Δεκέμβριος 2009 Δελτίο τύπου, έγγραφο διαμαρτυρίας για την απόλυση υπαλλήλων του Βιολογικού Σταθμού της Ρόδου που έχει σαν συνέπεια την πλημμελή λειτουργία του Βιολογικού Σταθμού και κίνδυνο ρύπανσης της θάλασσας.
  21. Δεκ. 2009  Δελτίο τύπου,  με προτάσεις του Συλλόγου για το σοβαρό πρόβλημα των ρύπων από την καύση ηλεκτρικών καλωδίων από τους Αθίγγανους στην περιοχή Κορακόνερο.
  22. Δεκ. 2009  Δελτίο τύπου Για το απαράδεκτο  κλάδεμα- κουτσούρεμα  των δένδρων στους δρόμους της πόλης που αφήνει μεγάλα τμήματα της Ρόδου χωρίς δενδροστοιχίες και σκιά.
  23. Δεκ. 2009  Δελτίο τύπου για τους ποδηλατόδρομους οι οποίοι είναι απαραίτητο έργο αλλά γίνεται  βιαστικά χωρίς  ενημέρωση των πολιτών και χωρίς να προχωρεί παράλληλα ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς.
  24. Δεκ. 2009  Δελτίο τύπου  Αφιέρωμα για την 20η επέτειο από την ίδρυση του Συλλόγου μας ο οποίος έχει να παρουσιάσει  αξιόλογο έργο στα περιβαλλοντικά δρώμενα της Ρόδου.

 

Check Also

Πεζοπορία στην περιοχή της Αρχίπολης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Αρχίπολης “Ο Άγιος Μηνάς” και ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου συνδιοργάνωσαν …