Η Ρόδος λέει ΟΧΙ στην Κλιματική Αλλαγή, ΝΑΙ στη ζωή!

Αυτή η δράση είναι μέρος της Παγκόσμιας Δράσης για το Κλίμα. Στις 30 Νοεμβρίου 2015, οι παγκόσμιοι ηγέτες θα συναντηθούν στο Παρίσι για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για μια διεθνή συμφωνία για το κλίμα.

Γι’ αυτό, την προηγούμενη ημέρα, οι πολίτες θα κατακλύσουμε τους δρόμους όλου του κόσμου για να απαιτήσουν από όλους τους πολιτικούς να δεσμευτούν για στροφή στην 100 % καθαρή ενέργεια. Μαζί μπορούμε να πείσουμε τους παγκόσμιους ηγέτες για μια συμφωνία που θα μας απαλλάξει από τη βρώμικη ενέργεια και θα αποδεσμεύσει καθαρή ενέργεια για όλους. Ας γράψουμε Ιστορία! Δήλωσε συμμετοχή στην Παγκόσμια Δράση για το Κλίμα στα δεξιά της σελίδας.
Έξι φορείς του νησιού διοργανώνουν εκδήλωση για να μπει η Ρόδος στο χάρτη με τις περιοχές που λένε ΟΧΙ στην Κλιματική Αλλαγή και απαιτούν ενεργές πολιτικές για την αντιμετώπιση του Φαινομένου του Θερμοκηπίου που απειλεί τη ζωή στον πλανήτη. Ο Σύλλογος ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ρόδου, οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ Ρόδου, το Δίκτυο Αλληλεγγύης ΠΡΟΣΦΕΡΩ, το ΚΟΙΝΟΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΩΝ, το ΑΝΤΙΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ και τα ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΡΟΔΙΑΚΑ οργανώνουν τη δράση.

Πολίτες όλου του νησιού θα συγκεντρωθούμε στο χώρο του Ακταίον για να διαδηλώσουμε ενάντια στην Κλιματική Αλλαγή. Θα προβληθούν ταινίες σχετικές με το θέμα και θα ακουστούν ομιλητές μεταξύ των οποίων και εκπρόσωπος της Greenpeace. Επίσης θα υπάρχει ζωντανή μουσική, κεράσματα, πανό και ανακοινώσεις. Θα επιδοθεί ψήφισμα στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο. Η δράση θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες.

Check Also

Debate υποψηφίων Δημάρχων Ρόδου 3 Mαϊου 2019 6μ.μ

Δημοτικές εκλογές 2019 Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος διοργανώνει δημόσια συζήτηση – debate – με τους …