Κλάδεμα ελιών στο Γκόλφ Αφάντου

Έντονες και δικαιολογημένες ήταν οι διαμαρτυρίες κατοίκων της Κοινότητας Αφάντου προς τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Ν. Ρόδου για το άγριο κλάδεμα μεγάλων σε ηλικία ελαιοδέντρων εντός του χώρου του γκόλφ Αφάντου.

Ο Σύλλογος διαπίστωσε πράγματι ότι κάποιοι κλάδευαν τα ελαιόδεντρα τόσο χαμηλά αφήνοντας μόνο τους κορμούς, που συνιστά μια άνευ προηγουμένου βάναυση ενέργεια εναντίο των δέντρων και γενικά του φυσικού περιβάλλοντος του χώρου.

Το γκόλφ Αφάντου είναι ένα δημόσιο ακίνητο προς αξιοποίηση που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ. Δεν παύει όμως να είναι ένα και μοναδικό κέντρο τουριστικού αθλητισμού που συνδυάζει το παιχνίδι με την αναψυχή και το φυσικό περιβάλλον.

Οι παίκτες ντόπιοι και αλλοδαποί είναι συνήθως υψηλού εισοδηματικού επιπέδου οι οποίοι πέραν του παιχνιδιού απολαμβάνουν το ήρεμο και καθαρό φυσικό περιβάλλον. Είναι λίγες οι περιοχές που συνδυάζουν  αυτά τα εξαιρετικά στοιχεία, της φύσης και της θάλασσας.

Εύλογα λοιπόν δημιουργούνται κάποια ερωτηματικά όπως:

  • Ενημερώθηκε η διοίκηση του Οργανισμού για την ενέργεια αυτή του κλαδέματος ;
  • Υπήρξαν οδηγίες πως πρέπει να κλαδευτούν οι ελιές για μην κινδυνεύσουν να ξεραθούν αλλά και για την οπτική υποβάθμιση του τόπου;
  • Ποιος τελικά έδωσε την εντολή αυτή και με ποιο όφελος για τον Οργανισμό;

Ο Σύλλογος πιστεύει πως τέτοιες ενέργειες κυρίως σε δημόσιους και τουριστικού ενδιαφέροντος χώρους συνιστούν προσβολή ενάντια στο περιβάλλον  και πρέπει να αποφεύγονται.

Περιμένουμε εμείς και οι πολίτες της Ρόδου από τους υπεύθυνους του γκόλφ και του Οργανισμού κάποιες εξηγήσεις, όπως και τις απόψεις για το θέμα αυτό των τοπικών Αρχόντων της Α και Β βαθμού Αυτοδιοίκησης.

ΤΟ ΔΣ

Check Also

Για το ελαφι της Ροδου

Η σπουδή και η αποφασιστικότητα της δημοτικής αρχής καλό είναι να ασκείται εκεί που πραγματικά …