Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2012

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ν. Ρόδου με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, μαζί με εκπροσώπους των Οικολόγων Πράσινων και με εθελοντές μέλη του Ερυθρού Σταυρού «Σαμαρείτες» πραγματοποίησε σήμερα Κυριακή 3 Ίουνίου 2012 συμβολικό «Καθαρισμό παραλίας» στην περιοχή των Κρητικών.

Μέσα σε 2 ώρες οι συμμετέχοντες μάζεψαν από μία έκταση 500 μ. από τις «Κάτω Πέτρες» μέχρι το Δημοτικό Σχολείο των Κρητικών 35-40 σακκούλες από διάφορα σκουπίδια ( νάυλα, μπουκάλια, πλαστικές φιάλες, ξύλα, φύκια, πίσσες, κουτάκια αλουμινίου,ψόφια ζώα).

Πολλά από αυτά εκφράζονται από την θάλασσα και άλλα αφήνονται από τους ψαράδες και λουόμενους.΄Ολα πάντως προέρχονται από εμάς τους ανθρώπους.

Με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου απευθύνουμε θερμή παράκληση σε όλους τους συμπολίτες μας που επισκέπτονται και απολαμβάνουν την θάλασσα να διατηρούν το περιβάλλον των παραλιών και τις θάλασσες μας καθαρές.

«Η ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗ ΓΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΊΖΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ»

Ευχαριστούμε όλους που συμμετείχαν στην εκδήλωση αυτή καθώς και τους χορηγούς μας «THE BODY SHOP FOUNDATION, TA ΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΣΠΑΝΟΣ, ΤΗΝ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΕ».

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ν. ΡΟΔΟΥ

Check Also

Πεζοπορία στην περιοχή της Αρχίπολης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Αρχίπολης “Ο Άγιος Μηνάς” και ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου συνδιοργάνωσαν …